Λεμονόπιτα
Συστατικά
ξύσμα από τρία λεμόνια
1 γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
4 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
βανίλιες
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 λεμόνι
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Όταν γίνουν ένας πηχτός
χυλός, ρίχνουμε το φύλλο κρούστας, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το υλικό σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με
ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για μισή ώρα
περίπου.
Όταν η πίτα κρυώσει, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
-Στην ίδια συνταγή αντί για λεμόνι μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι.
-Σερβίρεται εξαιρετικά με σαντιγύ.
Ελεος Μαριε!
ΑπάντησηΔιαγραφή