Κρεμοτυροπιτάκια κουρού
Υλικά
500 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κ. σ μαργαρίνη ή βούτυρο
2 αυγά και 1 κρόκο
για το άλειμμα
350 γρ. φέτα
50 γρ. τυρί ρεγκάτο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο)
300 γρ. μαργαρίνη
1 κ.σ ξύδι
175 γρ. νερό
Λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
Διαδικασία
Για τη ζύμη : κόβουμε
τη μαργαρίνη σε κομματάκια και τη βάζουμε στο μίξερ με το αλεύρι . Χτυπάμε με
το φτερό στην 1η ταχύτητα για 3 λεπτά, θα πρέπει να καταλήξουμε σε μίγμα
ψιχουλιαστό. Κατόπιν προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κόβουμε τη ζύμη σε
μπαλάκια των 50 γρ. και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν όση ώρα ετοιμάζουμε τη
γέμιση.
Για τη γέμιση:
βράζουμε το γάλα με τη μαργαρίνη. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και
ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις το μίγμα πήξει
αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά (τριμμένα) και τα αυγά
(χτυπημένα) . Αλατοπιπερώνουμε .
Μετά την ξεκούραση της ζύμης ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός
πλάστη δίσκους που κόβουμε με κουπ πατ. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε σε
σχήμα μισοφέγγαρου. Αλείφουμε τα πιτάκια με κρόκου αυγού και ελάχιστο νερό και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 -30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου